EtusivulleEtusivu  /

Procountor Allekirjoituspalvelu
2,25 € /allekirjoitus

Palvelun avulla voi allekirjoittaa esimerkiksi asiakassopimuksia, työsopimuksia tai pöytäkirjoja. 


Procountor Allekirjoituspalvelu on tarkoitettu asiakirjojen ja sopimusten sähköisiä allekirjoituksia varten. Perinteiseen allekirjoitustapaan verrattuna Procountor Allekirjoituspalvelu on erittäin nopea ja vaivaton. 

Sähköinen allekirjoitus

Sähköinen eli digitaalinen allekirjoitus on sellainen allekirjoitus, jossa allekirjoittajat voidaan tunnistaa ja jossa käytetään salausmenetelmää. Sähköinen allekirjoittaminen on oikeudellisesti sitova ja turvallinen allekirjoitustapa.

Procountor Allekirjoituspalvelu on tarkoitettu asiakirjojen ja sopimusten sähköisiä allekirjoituksia varten. Perinteiseen allekirjoitustapaan verrattuna Procountor Allekirjoituspalvelu on erittäin nopea ja vaivaton. Tavallisesti päiviä tai jopa viikkoja kestävät allekirjoitusprosessit toteutuvat minuuteissa, kun papereita ei tarvitse postittaa edes takaisin. Allekirjoitusten hakemisessa ei tarvitse nähdä kohtuutonta vaivaa esimerkiksi tapaamisia sopiessa.

Lisäpalvelun avaus on veloitukseton kaikille Procountorin asiakkaille. Palvelun avulla voi allekirjoittaa esimerkiksi asiakassopimuksia, työsopimuksia tai pöytäkirjoja. Sopimukset lisätään palveluun PDF-tiedostoina, ja palvelu luo jokaiseen sopimukseen allekirjoitussivun, josta näkee henkilön tunnistautumistiedon ja nimenkirjoitusoikeuden yritykseen. Palvelu lähettää allekirjoituskutsut aina sähköpostitse, mutta henkilön tunnistautuminen tapahtuu verkkopankkitunnuksilla tai henkilökohtaisella salasanalla.

Kun asiakirja on allekirjoitettu sähköisesti, siinä olevat merkinnät todentavat allekirjoituksen. Merkintä voi olla esimerkiksi muotoa ”Asiakirja on sähköisesti allekirjoitettu”. Sähköinen allekirjoitus takaa sen, ettei asiakirjan sisältöä voida muuttaa allekirjoittamisen jälkeen. Lisäksi allekirjoittajat ja allekirjoitusajat on mahdollista varmistaa luotettavasti. Nimittäin jos sisältöä muutetaan, eivät allekirjoitukset enää täsmää.

Sähköisen allekirjoituksen oikeudellinen pätevyys

Sähköiset allekirjoitukset ovat oikeudellisesti yhtä päteviä kuin perinteiset paperiasiakirjaan käsin tehdyt allekirjoitukset. Tämä yhtäläinen sitovuus on vahvistettu vuonna 2009 voimaantulleella lailla vahvasta sähköisestä tunnistamisesta ja sähköisistä allekirjoituksista (617/2009). Palvelun kautta tehtyjen allekirjoitusten sitovuuteen (ja esim. sopimusten pätevyyteen) liittyvät oikeudelliset epävarmuustekijät ovat merkittävästi pienemmät kuin perinteisten käsin allekirjoitettujen paperiasiakirjojen kohdalla.

Palvelun pääominaisuudet

1. Asiakirjojen osapuolet tunnistetaan käyttäen vahvaa sähköistä tunnistamista (verkkopankkitunnukset). 
2. Allekirjoittajan nimenkirjoitusoikeus tarkastetaan Patentti- ja rekisterihallituksen kaupparekisteristä.
3. Palvelu varmistaa allekirjoitettavan asiakirjan muuttumattomuuden allekirjoitusprosessin aikana.

Procountor-asiakkaana palvelun avaus on sinulle veloitukseton, maksat vain käytön mukaan kätevästi Procountor-laskutuksen yhteydessä. Yksi allekirjoitus maksaa 2,25 € (esim. kaksi allekirjoitusta sisältävä työsopimus maksaa 4,50 €).

Palvelun käyttöönotto

Procountor Allekirjoituspalvelun käyttöönottoa varten yrityksellä tulee olla voimassa oleva Procountor asiakassopimus. Palvelu toimii yrityksille, joilla on nimenkirjoitusoikeudet päivitettynä kaupparekisterissä. Tästä johtuen palvelu ei toimi tällä hetkellä yhdistyksille ja toiminimille.

Palvelun aktivointi

  1. Täytä aktivointilomake
  2. Ilmoitamme kun palvelu on aktivoitu yrityksellesi.


Tutustu muihin lisäpalveluihin


Haluatko keskustella lisäpalvelusta vielä asiantuntijamme kanssa?
Jätä yhteydenottopyyntö tästä. Olemme sinuun pian yhteydessä.

Tilaa Procountorin lisäpalvelut
helposti sähköisellä tilauslomakkeella.

Tilaa lisäpalvelut tästä tilaa-tastaOle yhteydessä myyntiimme
myynti@procountor.com tai 020 7879 830.